Via DR Penge

To alvorlige flyulykker og verdensomspændende flyveforbud med flytypen 737 Max har kastet den amerikanske producent Boeing ud i en regulær krise.

På både omsætning og bundlinje ligger Boeing lavere end samme periode sidste år. Og forventningerne til årets resultat er indtil videre suspenderet, oplyser selskabet i forbindelse med offentliggørelsen af første kvartalsregnskab i 2019.

– Det er ikke så overraskende, at der er tilbagegang i forreningen efter alt det, der er sket, men det er overraskende, at selskabet ligefrem suspenderer forventningerne. Den slags ser man ikke ofte, siger aktieanalysechef og luftfartsanalytiker i Sydbank, Jacob Pedersen.

Usikker fremtid

Boeing havde et godt 2018, og tilbagegangen, som kan spores i regnskabet, skyldes ifølge Boeing usikkerhed om fremtiden for 737 Max-modellen, der har kostet på leverencen af fly.

Mens Boeing leverede 173 fly af typen 737 Max i fjerde kvartal af 2018, er det kun blevet til 89 i første kvartal af 2019, og indtil flyveforbuddet ophæves, vil tallet fortsætte med at dale, påpeger Jacob Pedersen.

– Kunderne kan ikke bruge fly, som ikke kan komme i luften, og det er med til at sænke omsætningen. For hver dag der går, hvor kunderne har ekstra omkostninger ved at Boeing har fly på jorden, vil det koste Boing penge, lyder det fra flyanalytikeren, der understreger, at Boeing endnu ikke kender niveauet for kompensationer til kunder.

Opdateres..READ ALSO  A clash over cash - Jerome Powell and Steven Mnuchin are at odds over emergency loans | Finance & economics