Via Politiet

(Uddrag af døgnrapport, pressemeddelelser m.v. bliver dagligt opdateret på www.politi.dk – Midt- og Vestsjællands Politi).

Trafikale udfordringer– Ringstedvej/Køgevej, Roskilde

Op til åbningen af festivalens campingområde lørdag eftermiddag opstod en del trafikale problemer på indfaldsvejene. Se de udsendte tweets fra lørdag for yderligere information.

Udlændinge uden billet i venteområdet

I tidsrummet omkring kl. 1720 traf politiet i alt 35 udlændinge fra Rumænien, der opholdt sig i venteområdet, selvom de ikke havde en billet til festivalen. Alle personerne blev bortvist fra festivalens område og fik en afgift på 3500 kr af festivalen.

Brødre sloges ved trinbrættet

Kl. 1958 kom en anmeldelse om at to mænd sloges ved trinbrættet, der er festivalens midlertidige togstation. Politiet kom frem og traf to brødre på 23 år fra Roskilde og København der havde indledt sig i slagsmål med hinanden. De blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Manden fra Roskilde blev i forbindelse med visitation fundet i besiddelse af 0,54 gram kokain, som blev taget fra ham. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Festivalen besluttede at de to mænd fik en advarsel for deres optræden, og fik ombyttet deres armbånd til et såkaldt ”advarselsarmbånd”. De to mænd kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til deres optræden.

 

Ung mand blev frataget hættetrøje – teltområde øst ved L58

kl. 0230 blev en 18-årig mand fra Kalundborg passet op af to mænd, der ønskede at købe hans Nike hættetrøje. Den 18-årige nægtede at sælge trøjen, hvorefter de to mænd sagde, at så ville de tage den fra ham. Den unge mand forsøgte at løbe fra stedet, men blev indhentet af de to mænd, og der opstod tumult, hvor den 18-årige blev tildelt slag og spark og blev frataget sin hættetrøje. De to gerningsmænd forlod herefter stedet med trøjen.

READ ALSO  Global data breaches caused by insiders will rise to 33%

De to mistænkte beskrives som:

A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: Mørkt T-shirt og lange bukser

B: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 190-195 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tatoveringer op ad begge arme, Talte: Dansk, Iført: Polo og lange mørke bukser

Politiet efterforsker nu sagen for at forsøge at finde frem til de to mænd. Vidner der har overværet episoden, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på 114.

Tyveri af mobiltelefon – Dansegulvet ved Dream City – Campingområdet

Kl. 0246 anmeldte en 18-årig kvinde, at hun havde fået stjålet sin mobiltelefon op af sin taske, mens hun dansede ved ”Dream City” omkring kl. 02.15. Hendes veninde havde bemærket en mand, der dansede tæt på og tog sin hånd ned i forurettedes taske. Veninden spurgte derfor, om den 18-årige manglede noget, og hun opdagede nu, at hendes telefon var væk. Senere på natten så vidnet den mistænkte ”dansetyv”, som nu stod sammen med tre andre mænd. Hun udpegede mændene for festivalens sikkerhedspersonale, som tilbageholdt mændene og tilkaldte politiet. Politiet traf fire mænd fra Rumænien, hvoraf den ene kunne mistænkes for at have stjålet telefonen. Ingen af mændene blev fundet i besiddelse af telefonen. Den mistænkte, en 25-årig mand fra Rumænien blev sigtet for tyveri og anholdt. Han er fortsat i politiets varetægt mens sagens behandles, men han nægter at have taget telefonen.