Via Politiet

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 11.00 i Retten i Aarhus en 24-årig mand fra Tanzania, der sigtes for ulovligt ophold i landet. Den 24-årige mand blev anholdt på en adresse i Risskov fredag aften og har været tilbageholdt på udlændingeloven, mens hans sag er blevet forelagt Udlændingestyrelsen.

 

Styrelsen har nu truffet beslutning om, at den 24-årige mand skal udvises af landet med indrejseforbud i to år. Han fremstilles i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling til udvisningen kan effektueres.

**

 

Italiensk mand ville sælge tøj

En 58-årig mand kontaktede søndag lidt efter kl. 12.00 Østjyllands Politi, da han kort forinden på ved Rema1000 på Rådmands Boulevard i Randers var blevet kontaktet af en italiensktalende mand, der forsøgte at sælge noget tøj.

Den 58-årige mand var overbevist om, at der var tale om en svindler, og han afviste manden, der derefter var kørt fra stedet i retning mod Fakta på Spurvevej. Manden kørte i en dansk indregistreret bil personbil med registreringsnummer CL 45 311. Hvis man ser denne bil, må man gerne kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Østjyllands Politi har tidligere fået lignende henvendelser om udenlandsktalende personer, der vil sælge tøj fra baggagerummet på en bil. Politiet opfordrer til, at man ikke køber noget og i stedet kontakter politiet.

 

**

 

Forsøgte at bide politimand

Østjyllands Politi blev søndag kl. 22.20 kaldt ud til en restauration på Klostergade i Aarhus, hvor en meget fuld mand havde indfundet sig. Betjentene forsøgte forgæves at for den fulde mand i tale, men da han ikke virkede særlig kontaktbar besluttede betjentene at tilbageholde ham på politiloven, da de vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv.

READ ALSO  Players must be able to train ahead of Australian Open: Medvedev

Da betjentene ville sætte manden ind bag i patruljebilen og give ham sele på, rykkede han pludselig sit hoved, åbnede munden og forsøgte at bide betjenten, der dog nåede at trække hovedet til sig. Den 25-årige mand blev sigtet for forsøg på vold mod polititjenestemand og blev kørt ind til detentionen.

**

 

Stjal parfumer fra Magasin

Søndag kl. 15.10 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Magasin i Aarhus, hvor en vagt havde tilbageholdt en 15-årig dreng, der havde stjålet tre parfumer fra butikken. Den 15-årige dreng, der er britisk statsborger, blev anholdt og sigtet for butikstyveri. Han modtog en straksbøde på 1500 kroner.

**

 

Færdsel

En 53-årig mandlig knallertfører blev søndag kl. 14.07 anholdt og sigtet for spirituskørsel og for manglende brug af styrthjelm, da han blev standset af en patrulje på Bystævnet i Lystrup.

En 19-årig mandlig bilist blev natten til mandag kl. 01.06 anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V.

Mandag morgen kl. 06.33 skete der et færdselsuheld på Vester Boulevard i Randers NV. En 33-årig mandlig bilist holdt stille og skulle svinge til højre, da en 21-årig mandlig cyklist kom på cykelstien imod færdselsretningen. Cyklisten påkørte varebilen og væltede, men der skete kun mindre materiel skade.

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Egelundsvej i Risskov begået mellem fredag den 20/9 kl. 15.00 og søndag den 22/9 kl. 14.05
  • På Grævlingevej i Ebeltoft begået søndag den 22/9
  • På Højdedraget i Hammel begået mellem lørdag den 21/9 kl. 12.00 og søndag den 22/9 kl. 16.05
  • På Rislundvej i Risskov begået onsdag den 18/9 kl. 12.00
  • På Birkevej i Risskov begået mellem fredag den 20/9 kl. 14.00 og søndag den 22/9 kl. 17.56
  • På Østergårdstoften i Hjortshøj begået mellem torsdag den 19/9 kl. 14.00 og søndag den 22/9 kl. 20.26
  • På Fårupvej i Sabro begået mellem fredag den 20/9 kl. 14.00 og søndag den 22/9 kl. 20.27
READ ALSO  11.6 billion transactions in the UK to shift away from cash by 2023