Politics

Detektor: Intet videnskabeligt belæg for, at foie gras-ænder lider

By  | 

Lars Seier Christensen via Facebook

Endnu en af de politisk korrektes fantasihistorier bliver tilbagevist, endda af Detektor, der ellers nok plejer at gøre hvad de kan for at bekræfte dem, hvis det overhovedet er muligt. Jeg vil dog gætte på at det har lige nøjagtig nul indflydelse på de godes holdning, selvom fakta ikke supporterer den. Iveren efter at genere “overklassen” og få nedlagt nogle arbejdspladser er alt for stor, til at fakta kan få indflydelse på det.

Hvis jeg nu skulle falde i den antropomorfistiske fælde – altså at tillægge dyr menneskelige følelser og overvejelser – så ville jeg tro at en foie gras and eller gås ville være ganske godt tilfreds med sit lod i tilværelsens store lotteri. De fleste vilde dyr sulter meget af tiden og derfor bruger døgnets vågne timer på at finde noget at æde, undgå selv at blive ædt og iøvrigt gemme sig for naturens luner. Mens en foie gras and per definition er velfodret, lever beskyttet mod ydre farer og har tag over hovedet – en ganske god ande-tilværelse, skulle man mene.

Men det tænker de nok ikke så forfærdeligt meget over, så det behøver vi andre heller ikke at gøre. Og skulle man være i tvivl om sine ænders finere følelser og fornemmelser, findes der heldigvis ganske spiselig foie gras, der fremstilles uden “tvangsfodring”. Spis den og lad os andre have den ægte vare i fred.

Detektor: Intet videnskabeligt belæg for, at foie gras-ænder lider

Det vurderer tre danske professorer.

Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret

READ ALSO  Lave ydelser får færre flygtninge og migranter til at søge mod Danmark | Ditoverblik.dk