Via Enhedslisten

— Forsvar og internationalt

Regeringen har netop annonceret en række militære og udenrigspolitiske indsatser, blandt andet at sende et lægehold til de kurdiske områder i Syrien, som skal indgå i koalitionen mod Islamisk Stat. De konkrete forslag er endnu ikke fremlagt i Folketinget, og vi en derfor nødt til at se det konkrete forslag, men her er Enhedslistens umiddelbare holdning:

Lægehold til Syrien:

  • Der er brug for læger i området, og fra Enhedslisten har vi gennem mange år støttet kurdernes kamp mod Islamisk Stat. Men når det kommer til udsending af personale til et krigsområde, tænker vi os altid rigtig godt om, og derfor skal vi også se det konkrete forslag og have en drøftelse i partiet.

Transportfly til FN-missionen i Mali (MINUSMA) og bidrag til fransk anti-terrormission (BARKHANE):

  • Vi har tidligere støttet at sende transportfly til FN-missionen i Mali. Det er vigtigt at bakke op om opretholdelsen af fredsaftalen og FN’s indsats, så nu vil vi naturligvis se på det, der konkret ligger.
  • Vi mener ikke, at Danmark bør støtte den franske mission Barkhane. Vi mener, det er bedre at støtte FN-missionen, der har et klart mandat og bygger på en fredsaftale.

NATO udrykningsstyrke:

  • Vi er bekymrede over det våbenkapløb, der udspiller sig mellem NATO og Rusland i øjeblikket. Det bør vi ikke medvirke til.

Flådemission:

  • Vi har en bekymring over, om flere krigsskibe både amerikanske og danske i Nordatlanten kolliderer med ønsket om at fastholde Arktis som lavspændingsområde.


READ ALSO  Solving the Vaccine Crisis