De seneste fire år har Socialdemokratiet og Venstre stemt det samme 91% af gangene i Folketingssalen. Og hos resten af partierne er det store spørgsmål nu, om man vil bruge din stemme på at støtte Lars eller Mette.

Men i vores øjne er det store problem netop, at forskellen er så lille.

Du kan stemme på mere af det samme. Eller du kan sætte din stemme på virkelig forandring:

"Alternativet har fremlagt en hidtil uset ambitiøs plan for investeringer i den grønne omstilling. Som en del af vores regeringsprogram ønsker vi at omfordele samlet set 238 milliarder kroner fra sort til grøn og fra rig til fattig.

Ved at fremrykke pensionsbeskatningen er vi også klar til at investere yderligere 80 milliarder kroner i den grønne omstilling over de næste fire år. Det vil kunne klare mange af de engangsinvesteringer, vi skal foretage på et eller andet tidspunkt alligevel. Vindmøller, varmepumper, elbiler, omlægning af landbruget og mere natur.

Derudover vil vi på tværs af hele samfundet gøre det billigere at gøre det klimavenlige og dyrere at træffe valg, der forværrer klimakrisen.

Vi vil gøre offentlig transport 30 procent billigere og halvere momsen på frugt og grønt. Vi vil lade produkters pris afspejle den påvirkning, de har på klimaet, og vi vil investere markant i forskning i nye grønne teknologier. Vi vil etablere et grønt superministerium, der skal overtage den rammesættende rolle for regeringens arbejde, som Finansministeriet har i dag."

Vi kan ikke løse fremtidens problemer med fortidens løsninger. Der er et alternativ 💚

Debat: Uffe Elbæk: Jeg er den eneste statsministerkandidat, der ser klimakrisen som den vigtigste opgave

READ ALSO  WeChat deletes Australian PM Morrison’s post on China amid row with Beijing over doctored image of Aussie soldier and trade

Klimakrisen er vor tids største udfordring, og dens konsekvenser vil ramme mennesker, dyr og planter overalt på kloden. Alternativet vil omfordele i alt 238 mia. kr. fra sort til grøn og fra rig til fattig for at løfte opgaven, skriver Uffe Elbæk i dette debatindlæg .


Alternativet via Facebook