Politics

Debat: Aktivist: Derfor bryder jeg loven i klimaets navn

By  | 

"I 30 år har vi vidst, at vi var på vej mod en klimakrise. Alligevel er vi lysår fra at have en lovgivning, der kan holde verdens CO2-udledning under de berømte 1,5 grader. Så hvad stiller vi op?

Løsningerne kan ikke findes inden for systemet, som vi kender det. Så vi bliver nødt til at lave systemet om. Det er dét, vi siger med vores skilte, bannere, kroppe og stemmer, når vi laver civil ulydighed.

Måden, vi lever på, bliver nødt til at være anderledes. Vi har brug for en grundlæggende strukturel forandring af samfundet. Og det skal ske hurtigt. FN’s generalsekretær, António Guterres, kalder det for en »nødsituation«. Og nu har vi besluttet os for at smide afmagten i skraldespanden."

Respekt for den beslutning, respekt for de mennesker, der sætter deres liv på hold for at blive klimaaktivister. De gør det for os, for vores børn og børnebørn. For hele den levende planet, der er vores hjem 💚

Debat: Aktivist: Derfor bryder jeg loven i klimaets navn

Kloden reddes ikke af holdninger, men af handlinger. Derfor var jeg med, da klimabevægelsen Extinction Rebellion for få uger siden lavede blokader i byer verden over. Civil ulydighed er vores chance for at råbe systemet op, skriver Anna Bjerre Johansen i dette debatindlæg..


Alternativet via Facebook

Print Friendly, PDF & Email
READ ALSO  US imposes Covid-19 travel ban on Brazil visitors, excluding Americans

Latest from finanz.dk