Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har i dag været med til at vedtage en fælles nordisk erklæring, hvor landene står sammen om at presse på for en global aftale, der skal reducere og forebygge plastik og mikroplast i havene.

En ny fælles erklæring fra de nordiske miljøministre er på vej til FN og EU. I erklæringen presser de nordiske lande på for en global aftale, som skal reducere og forebygge plastik og mikroplast i havene.

– Plastik i havene er ikke et problem, som vi kan komme til livs inden for vores egne landegrænser. Der er behov for, at vi er ambitiøse på hele verdens vegne – det har vi med erklæringen fra de nordiske ministre taget første skridt til i dag. Jeg håber, at vi kan trænge igennem til resten af verden, for der er i den grad behov for, at vi handler, siger miljø og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, som i dag har været med til at vedtage erklæringen.

I erklæringen opfordrer de nordiske miljøministre til, at der udvikles en global plastikaftale til beskyttelse af havet. Ministrene understreger, at der er behov for at tage et stærkere skridt globalt for at komme videre med at reducere og forebygge, at plastaffald og mikroplast kommer ud i havene.

– Det er et verdensomspændende problem, som truer havenes økosystemer. Hvis vi skal have en chance for at reducere og forebygge plastik og mikroplast i vores have, må vi stå samlet på globalt plan. Vi efterlyser en kursændring, så vi fremover ser problemet som et fælles, globalt problem, som vi alle står sammen om at løse, siger Jakob Ellemann-Jensen.  

READ ALSO  How to Steal an Election - Part III

Som næste skridt går Nordisk Ministerråd videre med at forberede en undersøgelse af, hvilke specifikke elementer der bør indgå i en global aftale om mikroplastik og plastik. 

Læs erklæringen

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Malene Kristensen, Miljø- og Fødevareministeriet, tlf.:  22130834, e-mail: malek@mfvm.dkVia Miljø- & Fødevareministeriet