Martin Thorborg via Facebook

Min kæreste Jannie, har siden jeg mødte hende for 2 1/2 år siden, drømt om at opleve Chernobyl. Og da vi for nyligt så HBO serien om ulykken, blev hun bange for at området ville blive overrendt. Derfor fik hun turen i fødselsdagsgave og vi kom hjem i dag.

Det var en virkelig spændende og skræmmende oplevelse, der viser hvor galt det kan gå, når mennesket virkelig fucker op.

Vi så mange forladte hjem, vi stod 200 meter fra reaktoren og vi mærkede den totale stilhed, der var i området. Og man kan mere eller mindre gå ind og se alt.

Det er kun hvor meget radioaktivitet du vil udsættes for, der afgør hvad du kan gøre. Bl.a. ligger brandmændenes tøj stadigvæk i det gamle hospital og der er strålingen voldsom. Vi gik så langt som geigertælleren syntes var ok, men kunne være gået, så langt som vi ville.

Samlet set har vi modtaget den stråling, man får af at flyve i 45 minutter, så det er ikke farligt, med mindre man gør dumme ting. Og man bliver checket i hoved og røv før man kan forlade zonen.

Og til dem der syntes det er uetisk, kan jeg sige, at ulykken er sket for mere end 30 år siden og meget få mennesker døde, i forhold til krige, trafikulykker m.m.

Hvis du selv vil se Chernobyl, skal du nok ikke vente for længe. De ting vi så, er sikkert snart i montrer og stedet gjort til Disneyland.

Og en god ting er, at dyrene har fået deres eget paradis, da de næsten ingen fjender har. Der er vilde heste, elge, store ulveflokke osv. og de trives rigtig godt, til alles overraskelse. Så når vi har udslettet os selv, er der håb for de rare beboere på jorden.

READ ALSO  Paris protesters torch cars, set BANK on fire amid clashes over bill slammed as ‘ban on filming police brutality’ (VIDEOS)

Og nej, Jannie ringede ikke til BT, de så vores Instagram-posts:
https://www.instagram.com/martinthorborg
https://www.instagram.com/janniebuch

og så fik de svar (Dog med lorteoverskrift

Dansk rigmandspar på vild ferie: Det var helt vanvittigt

Læs mere her.