Financial news

Danish Crown sælger Tulip for 2,4 milliarder

By  | 

Via DR Penge

Det amerikanske selskab Pilgrim’s Pride Corporation køber Danish Crowns britiske selskab Tulip Limited for 290 millioner pund svarende til 2,4 milliarder kroner.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Tulip Limited er et datterselskab til Danish Crown i Storbritannien. Selskabet står for forarbejdningen og salg af både danske og lokale råvarer til de store detailkæder på den anden side af Nordsøen.

Med købet overtager Pilrim’s Pride 12 fabrikker med tilsammen cirka 6.000 medarbejdere i Storbritannien.

Den danske eksport af bacon til Storbritannien fortsætter uændret, oplyser Danish Crown.

Tab for 500 millioner kroner

Aftalen med den amerikanske køber er, at Danish Crown fortsat skal levere danske råvarer til de fabrikker, der producerer dansk bacon og dansk skinke til de britiske supermarkeder og står samtidig frit i forhold til at levere råvarer til den øvrige britiske forædlingsindustri.

Men da salgssummen ligger under den bogførte værdi i regnskabet, medfører salget et tab på omkring en halv milliard kroner som følge af salget.

– Vi har gennem tre år arbejdet målrettet på at genskabe indtjeningen i Tulip Limited. Vi er nået så langt, at vi i det kommende regnskabsår forventede igen at tjene penge, men omvendt har vi også konstateret, at det vil kræve fortsatte investeringer at få indtjeningen op på det niveau, hvor vi var frem til 2015, siger administrerende direktør i Danish Crown, Jais Valeur i en pressemeddelelse.

Træls beslutning

Bestyrelsesformand i Danish Crown Erik Bredholt ærgrer sig over baggrunden for, at den danske slagterikæmpe er nået frem til et frasalg af Tulip.

Nedturen for det britiske datterselskab tog for alvor fart i 2015, og siden har Tulip Limited været et stort emne på møderne i Danish Crown.

– Det har med god grund fyldt meget, for Tulip Limited har i fire år kostet os ejere penge i stedet for at bidrage til vores indtjening. Det kunne vi efter alt at dømme nu se en ende på, men forretningen i Tulip Limited ville fortsat kræve betydelige investeringer i de kommende år.

– Det er en træls, men rigtig beslutning at sælge nu, siger Erik Bredholt.

Brasiliansk ejet

Pilrim’s Pride er et brasiliansk-ejet, internationalt fødevareselskab, der blandt andet er kendt som den største kyllingeproducent i USA.

Selskabet er noteret på Nasdaq i New York.

I en pressemeddelelse glæder direktøren sig over købet af Tulip Limited.

– Vi er glade for at styrke vores europæiske forretning med købet af Tulip Limited, som positionerer Pilgrim’s Pride Corporation som en førende spiller globalt. Tulip Limiteds integrerede produktion, viden om innovation, velinvesterede produktionsanlæg, relationer til kunder og stærke lederteam vil cementere vores platform for vækst på det attraktive marked i Storbritannien, siger administrerende direktør Jayson Penn.Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret