Via Integrationsministeriet

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye finder på den baggrund anledning til at understrege, at hensigten med pressemeddelelsen var at gøre opmærksom på, at udenlandske arbejdstagere på samme måde som alle andre har mulighed for at stille sig frivilligt til rådighed for sundhedsvæsenet under situationen med coronavirus/COVID-19. Baggrunden herfor var, at der gælder forskellige regler for udlændinges mulighed for at arbejde i Danmark, hvilket kan efterlade tvivl hos nogle udlændinge om, hvorvidt de i den aktuelle situation kan stille sig til rådighed for frivilligt ulønnet arbejde.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

”Det, jeg har forsøgt at sige, er, at for eksempel en udenlandsk læge, der arbejder i medicinalindustrien, på samme vilkår som andre borgere kan skrive sig op i det frivillige beredskab i sundhedsvæsenet − uden at skulle frygte for konsekvenserne. Jeg vil godt understrege, at det ikke er hensigten, at udlændinge kan arbejde uden løn, hvis alle andre får løn for at varetage tilsvarende funktioner.”

Læs pressemeddelelsen “COVID-19: Udenlandske arbejdstagere kan midlertidigt arbejde ulønnet i sundhedsvæsenet”.

Yderligere oplysninger

Presserådgiver Søren Staberg Madsen, tlf. 61 98 32 79[email protected]

Pressechef Pelle Dam, tlf. 61 98 32 80[email protected]READ ALSO  Remarks by Managing Director on Green Recovery at CELAC