Via DR Penge

Modegiganten Bestseller er nu så presset af coronakrisen, at virksomheden ikke har råd til at betale husleje. Det skriver Ekstra Bladet.

Normalt betaler Bestseller, der står bag 20 mærker så som Jack & Jones, Vero Moda, Vila og Only, sin husleje forud. Bestseller afviser at stille op til interview, men bekræfter over for DR Nyheder, at virksomheden har meddelt sine udlejere, at der ikke bliver betalt husleje for april.

– Vi forstår nødvendigheden af, at verden er blevet lukket ned af myndigheder verden over, og at folkesundheden kommer først. Men effekten af den nedlukning giver både os og vores samarbejdspartnere meget store vanskeligheder økonomisk, lyder det i et skriftligt svar fra Thomas Børglum Jensen, der er økonomidirektør i Bestseller.

Hjælpepakke på vej

– Da hjælpepakker i forhold huslejebetaling og faste udgifter endnu ikke er implementeret, ønsker vi en dialog med vores udlejere om betalingen i den kommende periode, hvor butikkerne er lukkede, og vi har forsøgt at kontakte alle dem, vi kunne n telefonisk i håbet om at få en dialog, lyder det fra Thomas Børglum Jensen

Det er huslejen for april, der betales forud, som Bestseller meddeler udlejerne, at virksomheden ikke betaler.

– Vi har betalt huslejer for marts – også selvom butikkerne er lukkede. Vi vil arbejde på at finde en løsning med alle vores udlejere i denne svære situation, lyder det fra Thomas Børglum Jensen.

Den manglende husleje er endnu et tegn på, hvor hårdt coronakrisen har ramt Bestseller, som har lukket alle sine butikker midlertidigt.

I mandags kom beskeden så om, at Bestseller sender i alt 2.400 medarbejdere hjem på lønkompensation. Lønkompensation betyder, at medarbejderne får løn, mens staten kompenserer virksomheden for op til 90 procent af timelønnede medarbejderes løn og op til 75 procent af funktionæransattes løn.