I bjergene i Dao-distriktet i Hunan-provinsen i Kina, hævet over byen Yongzhou, dukker et dramatisk syn op i horisonten. Her drejer de kæmpestore vinger på vindmøllerne fra vindmølleparkerne Concord Jing Tang og Concord Shen Zhang Tang rytmisk rundt højt oppe. Begge parker er udviklet af Concord New Energy Group Limited, og de genererer hver især 48 megawatt (MW) vedvarende energi. Sammen med en park i naboprovinsen Hebei, der genererer 38 MW og er udviklet af Fenghua Energy Investment Group Co., udgør disse tre projekter med vedvarende energi China Clean Energy Funds første investeringer.

China Clean Energy Fund startede op i 2018, og det er en ny, banebrydende investeringsfond i Kina, som forbinder leverandører med projekter inden for vedvarende energi. Apple og 10 af deres leverandører i Kina vil investere over 2,2 mia. kroner frem til 2022 i at udvikle projekter, der resulterer i i alt 1 gigawatt vedvarende energi. De tre vindmølleparker i Hunan og Hubei vil generere cirka 1/10 af den forventede mængde energi for hele projektet. 

“Det er virkelig stort at se, hvordan disse projekter er blevet færdige og allerede leverer vedvarende energi til elnettet,” sagde Lisa Jackson, Apples Vice President for Environment, Policy and Social Initiatives. “Vi er stolte af, at de leverandører, der deltager i fonden, deler vores engagement i at støtte vedvarende energiløsninger, reducere CO2-emissioner og bekæmpe klimaforandringer.”Via Apple

READ ALSO  Coronavirus latest: Toronto to enter lockdown after new cases hit record highs