Lars Seier Christensen via Facebook

Cafe Dan Turell.

Da jeg gik i gymnasiet hang jeg ofte ud med en gruppe af gode venner og vi gik meget i byen. Nærmest hver aften, så der er nok ikke noget nyt under solen ifht nutidens unge.

Vi havde en lille “dødsrute” vi gik igennem i forskellige varianter – men der var især een cafe/bar, der stod centralt i vores byture. Hvor vi næsten altid startede eller vendte tilbage i aftenens løb. Spillede musik på jukeboxen og konkurrerede på pinball maskinen, mens øllet flød i en konstant strøm.

Stedet var Cafe Dan Turell, grundlagt i 1977. En oase for os, og en cafe, der var blandt de allerførste af sin art i København. Jeg tror Cafe Dan Turell står som et klassisk ikon i nattelivet i København for mange andre end mig og mine venner.

Fornyligt kom stedet til salg, efter at have gennemlevet en noget udfordrende periode. Egentligt havde jeg ikke de store tanker om at have en bar/cafe i København, men lige netop Cafe Dan Turell kunne jeg ikke stå for.

Så derfor besluttede jeg mig til at overtage stedet og forsøge at bringe det tilbage til fordums storhed. Det vil sige mere bar og mindre restaurant. Det vil sige 80’er musik på jukeboxen og en tilbagevenden til zinc baren og det klassiske look.

Derfor vil Cafe Dan Turell være lukket i nogle måneder, mens min kone styrer arbejdet med at bringe stedet tilbage til det, jeg og vennerne husker fra dengang.

På det tidspunkt gik vi ikke alle rundt med IPhones og tog billeder hele tiden, så hvis nogen ligger inde med billeder eller erindringer om stedet fra perioden omkring 1980, vil vi være meget glade for at høre fra jer – af naturlige grunde står ikke alle erindringer knivskarpt fra dengang! 😂

Vi glæder os til at åbne dørene igen inden alt for længe, med et kig tilbage til ungdommens oplevelser. Forhåbentlig er der andre end mig, der synes det kunne være sjovt at genopleve 80’erne, men det vil tiden vise.

READ ALSO  Erase and Criminalize

Lad mig slutte med et citat af the man himself:

“Livet er en notesblok
Hver dag bliver den overskriblet
Hver morgen er siderne
blanke på ny”

Dan Turell, “Himalaya Hilton”, 1991

Vi ser frem til næste kapitel i historien om Cafe Dan Turell sammen med jer.