Via DR Penge

Bygningsstyrelsen har suspenderet otte medarbejdere i en sag om formodet svindel med køb af it-udstyr, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

Det er ifølge Bygningsstyrelsen virksomheden Kemp & Lauritzen, der har tippet styrelsen om, at noget kunne være galt.

Virksomheden har også valgt suspendere fire af sine egne ansatte.

– Bygningsstyrelsen er af Kemp & Lauritzen blevet gjort opmærksom på, hvad der forekommer at være uregelmæssigt indkøb af it-udstyr i forbindelse med en serviceaftale mellem Bygningsstyrelsen og Kemp & Lauritzen, står der i en pressemeddelelse på styrelsens hjemmeside.

It-handel for 175.000 kroner

Bygningsstyrelsen har en aftale med Kemp & Lauritzen, hvor virksomheden laver vvs- og elarbejde.

Det er i forbindelse med den aftale, at der blevet købt it-udstyr for 175.000 kroner, som angiveligt ikke er efter bogen, lyder der fra Peter Kaas Hammer, der er direktør for Kemp & Lauritzen.

– Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse, siger han i en pressemeddelelse.

Virksomhed har sendt fire hjem

Kemp & Lauritzen har derfor også valgt at suspendere fire ansatte i sagen, oplyser direktøren.

– I forlængelse af vores egen undersøgelse, har vi desuden iværksat en advokat- og revisionsundersøgelse, så vi sikrer, at vi får eksterne øjne på sagen, først og fremmest af hensyn til de suspenderede medarbejdere, siger Peter Kaas Hammer.

Det er på baggrund af en vurdering fra Kammeradvokaten, at de i alt otte ansatte hos styrelsen og fire ansatte hos virksomheden nu er suspenderet, skriver Bygningsstyrelsen.

Styrelsen har på også baggrund af sagen hentet hjælp hos revisorvirksomheden Deloitte, der nu skal sørge for, at fakturaer godkendes efter bogen.

READ ALSO  Edwards Lifesciences Corporation (EW) CEO Mike Mussallem on Q3 2020 Results - Earnings Call Transcript

– Bygningsstyrelsen har aftalt med Deloitte, at de nu vurderer styrelsens godkendelsesproces for fakturaer, fremgår det af styrelsens pressemeddelelse.

Bygningsstyrelsen vil ikke stille op til interview om sagen.

Opdateres…