Lars Seier Christensen via Facebook

Det forekommer mig, at der i stigende grad er et vist mønster i det her. Hvis man ikke kan lide at ens politiske modstandere bliver valgt eller vinder i det parlamentariske spil, så forsøger man istedet at drukne dem i retssager, kommissioner etc. Jeg synes det er en trist, og lidet demokratisk, udvikling, fordi det blot lægger brænde i kakkelovnen til at man skal betale dette tilbage igen, når og hvis man får mulighed for det (og det er ikke kun een side af det politiske spektrum alene, der gør det, selvom venstrefløjen pt har taget teten). Det giver en pervertering af demokratiets praktiske udøvelse.

Det er ikke svært at læse forskellige – korrekte eller forkerte – motiver ind i alverdens handlinger, når man som toppolitiker sidder og har nærmest fri råderet over skatteborgernes penge. Og der er næppe heller tvivl om at dette misbruges af nogle politikere, der simpelthen ikke kan håndtere al den magt, og alle de penge, der stiger dem til hovedet. Det er ulig nemmere at bruge andres penge end sine egne (og derfor er det ulideligt at høre på alle politikeres selvtilfredse retorik om at “vi giver x milliarder til dit og dat.” Nej, I tager andre menneskers penge og giver dem væk, og har ingensomhelst følelse med hvor ufatteligt meget arbejde, der ligger bag at producere blot en enkelt lille milliard).

Men er det hensigtmæssigt, at man systematisk begraver sine politiske modstandere i retssager og spekulationer? Jeg synes det ikke, og jeg synes det er ved at tage overhånd. Medmindre der foreligger særdeles håndfaste beviser og sagen har stor aktuel relevans, så burde man jo nok tage de opgør efter en embedsperiode (hvor der nok også, uden politisk fordel, ville være meget mindre appetit på frivole og luftige retssager, og kun virkeligt solide anklager ville blive ført frem).

READ ALSO  Israel nedrakkes for sit verdensførende vaccinationsprogram

Vi bør huske, at demokratiet bygger på, at vælgerne bestemmer, hvem der leder landet – også når man er uenig med dem. Jeg synes der skal overordentligt tungtvejende grunde til, at man ad anden vej forhindrer politikere i at gøre det, vælgerne har valgt dem til at gøre. Naturligvis er politisk embede ikke et carte blanche til at opføre sig korrupt, men meget af dette virker ærligt talt som udemokratisk obstruktion af befolkningens valg.

Boris Johnson meldt til politiet: Hvorfor fik hans veninde de mange penge?

Sagen om Boris Johnsons mystiske amerikanske veninde er nu blevet en tand mere alvorlig. Byrådet i London har informationer, som tyder på »en mulig lovovertrædelse«, og derfor har det bedt politiet om at efterforske. Veninden modtog over en mio. kr. i offentlige midler, og mistanken lyder, at h…