Financial news

Bolighandlerne flytter ud af storbyerne | Penge

By  | 

Via DR Penge

Det er ejendomsmæglerne uden for de store byer, der har fået mere og mere at lave indtil videre i 2019.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, der undersøger antal handler og priser på boligmarkedet.

Tallene viser en klar tendens for den første halvdel af 2019. Antallet af handler med enfamiliehuse er stigende, mens antallet af handler med ejerlejligheder falder.

– Det tyder på, at ejendomshandlerne i 2019 foreløbigt er rykket væk fra de store byer og ud til de mindre, idet de fleste ejerlejligheder findes i de store byer, skriver Danmarks Statistik.

Samtidig med, at antallet af handler vokser mest ude af byen, er priserne tilsyneladende fulgt med efterspørgslen. Priserne på enfamiliehuse er ifølge Danmarks Statistik steget med mere end priserne på ejerlejligheder.

– Det er syvende måned i træk, at priserne på enfamiliehuse er steget mere end på ejerlejligheder, når man måler prisudviklingen i forhold til samme måned året før år, skriver Danmarks Statistik.

Nybyggerier holder lejlighedspriser nede

Chefanalytiker hos Sydbank Søren V. Kristensen skriver i en analyse, at flere ting holder priser og antallet af handler med ejerlejligheder nede.

I en analyse af de seneste tal peger han på, at antallet af ejerlejligheder i de største byer er vokset “markant” som følge af mange nybyggerier. Samtidig er antallet af mulige købere faldet.

Blandt andet fordi, at reglerne for at låne penge er blevet strammet.

At priserne på ejerlejligheder ikke direkte er faldet, tilskriver han den lave rente, der gør det billigt at låne penge til et boligkøb.Print Friendly, PDF & Email
READ ALSO  Promoting competition in platform ecosystems

Hold dit netværk orienteret