Financial news

Bilforhandler gik konkurs med milliongæld: Sådan tømmer man sit selskab for 51 millioner | Penge

By  | 

Via DR Penge

Alle tangenter på klaveret var tilsyneladende i brug, da den etablerede bilforhandler Amager Billand tømte pengekassen, inden selskabet gik konkurs i november 2018 med en gæld til statskassen på hele 51 millioner kroner.

I DR-programmet Pengejægerne har graverjournalister stukket spaden ned i konkursboet, og i afsnittet ‘Jagten på de forsvundne luksusbiler’ pibler det frem med løgne, mystiske bilhandler, fiktive fakturaer, røgslør og tætte forbindelser til den historisk store svindelsag, Operation Greed.

– Alt springer i øjnene i den her sag, siger Frederik Simmelholt, der er konkursadvokat hos Kammeradvokaten.

– Jo mere røgslør, der bliver lagt ud, desto klarere bliver billedet også af, at noget har været helt galt, siger Frederik Simmelholt, som er konkursadvokat hos Kammeradvokaten og kurator for Amager Billand.

Som kurator har Simmelholt forsøgt at finde hoved og hale i, hvad der skete, da Amager Billand gik fra at være en mellemstor bilforhandler til et stort konkursbo med en enorm gæld til staten.

– Udadtil har det set fornuftig ud, og der er solgt ret mange biler faktisk, forhandleren har haft en rigtig god omsætning, og der har været 20 ansatte på henholdsvis salg af biler og på værkstedsfronten, så der har ikke været alarmklokker, der som sådan har ringet, siger Frederik Simmelholt.

– I en periode på tre måneder har Amager Billand solgt biler, der svarer til, at man skulle afregne registreringsafgifter over for staten for 28 millioner kroner, og det har man undladt at gøre, siger Frederik Simmelholt.

I dag er bilforhandleren altså gået konkurs og ejeren, Saqib Mustafa, har flyttet adresse til England.

Saqib Mustafa ønsker ikke at lade sig interview. Men han skriver til DR:

– Jeg er ganske uforstående over for, at du mener, der er grundlag for at inddrage mig som person, min tidligere hustru, og andre virksomheder, skriver han.

– En række af de ting, du skriver, stammer reelt fra konkursboet efter Amager Billand, hvor der kører en række retssager blandt andet mod mig. Disse sager er endnu ikke afgjort, og jeg fortrækker at køre dem i retten, hvor jeg forventer at vinde, og ikke i et program på DR, fortsætter Saqib Mustafa i sit svar til DR.

I overblikket nedenfor kan du se, hvordan millionerne i tiden inden konkursen trillede ud af Amager Billand.

Så da Kammeradvokaten overtog konkursboet stod der 30.000 kroner på kontoen, mens selskabet skyldte 51 millioner kroner til skattevæsenet:

– Lige nu ser det ud til, at man inden for det sidste år har overført omkring 50 millioner kroner til enten nærtstående selskaber eller direkte til den tidligere direktør eller hans tidligere kone og et tidligere bestyrelsesmedlem, siger Frederik Simmelholt.Print Friendly, PDF & Email

Latest from finanz.dk