Anders Samuelsen (LA) via Facebook

Berlingske i dag, økonomer i dag, erhvervsfolk i dag. Alle advarer de nu mod en valgkamp, der er ved at køre af sporet i overbud -og samtidig spørger de: Hvordan øger vi velstanden? TAK for rette fokus på det en valgkamp bør handle om.

Her er mit svar:

“Et Danmark med overskud

Valgkampen har indtil videre været præget af overbudspolitik. Milliarder og atter milliarder er allerede blevet lovet væk til en af verdens allerstørste offentlige sektorer.

Med vores lave økonomiske vækst kan vi ikke tjene de nødvendige penge, der skal betale for politikernes over- budsløfter til vælgerne. Venstre har lovet 69 milliarder kroner mere til Velfærdsdanmark. Rød blok udlover endnu flere penge. Og valgkampen er ikke slut endnu.

Om få år eksploderer omsorgsomkostningerne, når vi er blevet 150.000 flere over 80 år. Antallet af plejekrævende demente stiger voldsomt ligesom hospitalernes udgifter til moderne medicin. Forsvaret skal tilføres flere milliarder, og udlændinge koster fortsat omkring 30 milliarder kroner om året.

Pengene til de ændringer er der ikke i dag, og der kommer heller ikke en god løsning i morgen. Ingen velstand uden vækst. Ingen velfærd uden velstand.

Vi har lagt en plan: ”Et Danmark med overskud’, som er Liberal Alliances bud på, hvordan vi gennem vækst og bedre produktivitet kan skabe den nødvendige velstand, der kan finansiere et både rigt og trygt Danmark i fremtiden. Ikke for de få, men for os alle.

Liberal Alliance ønsker at nedbringe papirnusseriet og bureaukratiet i den offentlige sektor. Regionerne nedlægges. Du skal ikke betale skat af de første 7.000 kroner, du tjener hver måned. Vi fjerner arveafgiften, registreringsafgiften, iværksætterskatten og uddannelsesloftet. Vi reducerer selskabsskatten til 12,5 procent og beskatningen af aktieindkomst til 27 procent.

READ ALSO  Hong Kong is ‘gaping hole’ in China’s national security, city's head says, aiming to restore political system ‘from chaos’

Og prisen er, at vi vil insistere på, at man kan gøre tingene lidt smartere og bedre i en af verdens allerstørste offentlige sektorer.

Vores plan, der er baseret på beregninger fra Finansministeriet, vil resultere i 100.000 i øget beskæftigelse og en styrkelse af bruttonationalproduktet med over 100 milliarder kr. En almindelig LO-lønmodtager beholder knap 20.000 mere til sig selv end i dag. En husstand med to voksne i arbejde betaler knap 40.000 kr. mindre i skat om året. En studerende får mulighed for at tjene, hvad hun har lyst til – uden at blive modregnet i SU’en.

Liberal Alliance kæmper for det arbejdende Danmark. For dem, der skaber den vækst og velstand, der sikrer vores velfærd.”