Numbers & Statistics

Bedste banker i Danmark 2019: Disse banker har de mest tilfredse kunder

By  | 

Via MyBanker

Mybankers årlige bankanalyse viser, at kunderne i Arbejdernes Landsbank igen i 2019 har placeret deres bank i toppen af skalaen over banker med de mest tilfredse kunder. Ringkjøbing Landbobank indtager 2. pladsen lige foran Middelfart Sparekasse. BankNordik kommer ind på en 4. plads, mens Sparekassen Vendsyssel springer to pladser frem til en 5. plads.

 

Stigende kundetilfredshed i flere banker

Flere banker har rykket sig tættere på toppen i “Bedste bank 2019”, hvor der kun er 8%-point forskel mellem nr. 1 og nr. 10 i andelen af tilfredse kunder. I 2018 var forskellen 19%-point.

”Det er godt for både kunderne og for sektoren, at flere kunder er tilfredse. Det viser, at der bliver gjort et godt stykke arbejde ude i mange filialer,” siger Marlene Nørgaard, der er adm. Direktør i Mybanker.

 

Mange Mybanker partnerbanker med i toppen

Seks ud af de ti banker på top-10 listen er Mybanker partnerbanker, og det glæder Marlene Nørgaard: ”Vi ønsker en mere åben og transparent banksektor, og det gør vores partnerbanker også. Vi arbejder hele tiden med at få flere banker til at komme med på Mybanker Skift bank service, hvor de kan konkurrere om kunderne på nogle af de parametre, som kunderne ønsker. Det kan være pris, etik, rådgivning, netbank eller produkter. Vi oplever heldigvis stor interesse blandt bankerne for at få kunder via Mybanker, så vi håber på at få endnu flere med på listen næste år,” siger Marlene Nørgaard, der arbejder på at få alle banker i Danmark med i samarbejdet.

 

Gode, overskuelige løsninger giver tilfredse kunder

Fælles for kunderne i toppen af listen er, at omkring halvdelen af dem har skiftet bank inden for de sidste 5 år. ”Når man lige har skiftet bank, skal den nye bank leve op til mange forventninger fra kundens side, og det ser i høj grad ud til at bankerne på top-10 listen er lykkedes med dette,” siger Marlene Nørgaard.

READ ALSO  Skattestyrelsen klar med årsopgørelsen den 9. marts

 

Top-10: Banker med mest tilfredse kunder 2019

 

 

Andel tilfredse kunder (%) Mybanker partnerbank
1.     Arbejdernes Landsbank 89 Ja
2.     Ringkjøbing Landbobank 88 Nej
3.     Middelfart Sparekasse 85 Ja
4.     BankNordik 85 Ja
5.     Sparekassen Vendsyssel 84 Ja
6.     Alm. Brand Bank 84 Ja
7.     Lån & Spar Bank 84 Nej
8.     Handelsbanken 83 Nej
9.     Vestjysk BANK 82 Nej
10.  Jutlander Bank 81 Ja

De tilfredse kunder i analysen er defineret som dem, der har svaret, at de enten er ’tilfredse’ eller ’meget tilfredse’ med deres nuværende bank.

Ønsker du at se resultaterne fra sidste års bedste bank-undersøgelse, kan du her læse resultaterne.

 

Om Mybankers ’Bedste Bank 2019’-undersøgelse

Hvert år tager Mybanker temperaturen på forholdet mellem bankkunder og deres bank med vores Bedste Bank-undersøgelse. På baggrund af besvarelserne i analysen udarbejdes en oversigt over de banker med flest tilfredse kunder. For at indgå i analysen har mindst 55 kunder svaret, at de kommer fra pågældende bank. Dette er blandt andet årsagen til at Middelfart Sparekasse ikke indgik i analysen i 2018 og at sidste års nr. 2, Nordjyske Bank, ikke indgår i analysen i år. Omkring 5.600 personer har deltaget i undersøgelsen, der har fundet sted i første kvartal 2019.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret på alt inden for privatøkonomi.
Nyhedsbrevet er gratis og kan afmeldes til enhver tid.

 Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret