Cupertino, Californien – I dag meddelte Apple, at Sabih Khan, der har 24 års erfaring i Apple, er blevet udnævnt til senior vice president of Operations og indgår i virksomhedens ledelse. Khan har spillet en vigtig rolle i markedsføringen af hvert eneste af Apples innovative produkter siden slutningen af 1990’erne som leder for nøgleproduktdriften og forsyningskædefunktionerne. Han vil fortsat referere til Jeff Williams, chief operating officer for Apple. 

I den nye rolle vil Khan stå for ledelsen af hele Apples forsyningskæde, hvor han skal sikre produktkvalitet og føre tilsyn med planlægning, produktion, indkøb, logistik og produktopfyldelsesfunktioner samt Apples leverandøransvarsordninger, der beskytter og underviser arbejdere på produktionsanlæg i hele verden.

“Sabih leder vores driftsteam med hjertet,” sagde Tim Cook, CEO for Apple. “Han og hele det globale team gør en stor indsats for at give vores kunder unikke oplevelser, behandle arbejdere overalt med værdighed og respekt og passe på miljøet for de fremtidige generationer.”

“Jeg har haft det privilegium at arbejde med Sabih i over 20 år, og man finder ikke en dygtigere driftsleder noget andet sted i verden,” sagde Williams. “Han er en leder og samarbejdspartner i verdensklasse, og jeg er ikke i tvivl om, at han bliver den bedste leder af driftsteamet i Apples historie.”

Driftsteamet er ansvarligt for at fremme stordrift på tværs af hele den globale forsyningskæde og accelerere produktionsinnovation, herunder udvikling og omfattende brug af en ny aluminiumslegering, der gør det muligt at bruge 100 % genanvendt aluminium i MacBook Air- and Mac mini-kabinetter, uden at det går ud over kvaliteten. Teamet støtter også Apples miljøinitiativer gennem et samarbejde med leverandører om at fremme miljøvenlig produktion, spare på ressourcerne og passe på Jorden.

READ ALSO  SE: Rodge Cohen Says 'Time to Put Down the Weapons' on Stimulus

Inden han begyndte i Apples indkøbsgruppe i 1995 arbejdede Khan som applikationsudviklingstekniker og teknisk key account-leder hos GE Plastics. Han tog en bachelorgrad i økonomi og i maskinteknik på Tufts University og en kandidatgrad i maskinteknik på Rensselaer Polytechnic Institute (RPI).Via Apple