“Vores elever og deres familier er blevet glemt og ignoreret,” fortsætter Khatkhate. “På DRW forsøger vi at rette op på den effekt, som flere generationers racisme, hvad angår boliger, uddannelse og beskæftigelse, har haft – alt dette fra den største af de tidligere industrifabrikker! Vi er nødt til at håbe på og bede til, at vores forsøg på at få eleverne til at gå efter universitet, erhvervsskole eller anden typisk uddannelse er tilstrækkeligt, så de ikke vælger en anden vej, hvor de risikerer at komme på kant med loven og/eller slå sig selv ihjel via våbenkriminalitet.”

På trods af trængslerne og modgangen er disse elever stolte og fulde af håb og optimisme, når det gælder fremtiden for dem selv og lokalsamfundet. 100cameras lærer dem at udtrykke sig selv og vise deres hjem set udefra med andre øjne, og iPhone giver den nødvendige platform til at indfange og dele deres unikke synsvinkel.

“Der er mange minder og meget historie i Chicago,” siger Bionka, som læser på sidste år på DRW College Prep og har planer om at blive makeupartist. Bionka deltager i programmet under 100cameras, som foregår efter skole fordelt på otte lektioner. “Der er mange fantastiske bygninger. Og venlighed. Jeg har mødt mange venlige mennesker i Chicago, og jeg synes, at det i sig selv er med til at gøre en by smuk.”

“Chicago er ikke en kultur, der er mejslet i sten,” siger J, der er førsteårsstuderende på DRW og bruger fotografering og sin saxofon som redskaber til at udtrykke sig. “Der er mennesker fra hele verden, som tilsammen udgør det, vi er i dag. Man forstår ikke nødvendigvis, hvad Chicago er, hvis man ikke selv har oplevet Chicago. Det er godt at se, hvilke kulturer der er, og hvad der er ved at forsvinde, for det indser man ikke, før det er forsvundet.”

READ ALSO  United throws ‘kitchen sink’ at investors to secure $3bn borrowingVia Apple