Apple har i dag lanceret et værktøj fra appen Apple Kort, der viser tendenser ved hjælp af mobilitetsdata, for at støtte det vigtige arbejde, der finder sted over hele verden for at begrænse spredningen af COVID-19. Disse mobilitetsdata kan give nyttig viden til lokale myndigheder og sundhedsorganer, og de kan også anvendes som grundlag for nye offentlige politikker, fordi de viser ændringerne i, hvor mange personer der kører, går eller tager offentlig transport i deres lokalsamfund. Læs mere om mobilitetstendenser i forbindelse med COVID-19 her: apple.com/covid19/mobility.

Kort-appen knytter ikke mobilitetsdata til en brugers Apple-id, og Apple opbevarer ikke en historik over, hvor en bruger har været. Ved hjælp af aggregerede data indsamlet fra Apples Kort-app viser det nye website mobilitetstendenser for større byer og 63 lande eller områder. Oplysningerne genereres ved at tælle antallet af anmodninger om vejvisning i Apple Kort. Derefter sammenlignes datasættene, så de afspejler ændringer i antallet af personer, der kører, går eller tager offentlig transport forskellige steder i verden. Tilgængeligheden af data i de enkelte byer, lande eller områder er underlagt forskellige faktorer, f.eks. minimumsgrænser for antallet af anmodninger om vejvisning pr. dag. 

Apple har lige fra begyndelsen indbygget anonymitet helt ind i kernen af Kort. Data indsamlet af Kort, f.eks. søgeord, navigationsruter og trafikoplysninger, er tilknyttet vilkårlige, skiftende identifikatorer, som hele tiden nulstilles, så Apple ikke har en profil over din færden og dine søgninger. Det gør, at Kort kan give en fantastisk oplevelse og samtidig beskytte brugernes anonymitet.

Yderligere indsats til bekæmpelse af COVID-19

Apple er engageret i at støtte den verdensomspændende bekæmpelse af COVID-19 og har i den forbindelse indkøbt og doneret over 20 millioner ansigtsmasker til sundhedspersonale, der arbejder i forreste linje over hele verden. Apple har også sammensat teams på tværs af virksomheden og dens leverandører, så de kan designe og producere ansigtsvisirer, og sender 1 million ansigtsmasker om ugen til de områder, hvor der er mest brug for dem. Specielt til redningsmandskab har Apple hjulpet Stanford Medicine med at udvikle en ny app, som hjælper politi, brandvæsen og ambulancefolk med at screene deres egne symptomer og om nødvendigt aftale tid til en test. 

READ ALSO  Ethereum (ETH) cryptocurrency nears all-time high

Nylige opdateringer til Apples apps og tjenester hjælper kunderne med at finde de oplysninger, de har brug for, hurtigt og nemt med Siri og Apples Kort-app. Siri Audio Briefs om COVID-19 hjælper kunderne med at få de seneste nyheder og oplysninger om pandemien via korte podcasts fra pålidelige nyhedskilder, og Siri kan også levere vejledning og ressourcer fra det amerikanske center for sygdomskontrol (CDC), hvis man siger “How do I know if I have coronavirus?” I Apples Kort-app prioriteres tjenester til indkøb af dagligvarer, udbringning af mad og lægehjælp, når der søges i nærheden, og App Store har en særligt udvalgt samling af apps til telesundhed. Apple leverer også indhold og tjenester til forældre, lærere og IT-teams som en hjælp til overgangen til virtuel undervisning, herunder personlige kurser og mange forskellige online-materialer. 

For at fremskynde kontaktregistrering har Apple for nylig lanceret et samarbejde med Google, hvor man vil bruge Bluetooth-teknologi til at hjælpe regeringer og sundhedsmyndigheder med at reducere spredningen af virusset. Metoden er designet med fokus på brugernes anonymitet og sikkerhed. Apple har også lanceret et nyt screeningværktøj og et sæt ressourcer, der hjælper brugerne med at holde sig opdaterede og gøre det rigtige for at passe på deres helbred, imens COVID-19 spreder sig. Dette er baseret på de seneste vejledninger fra CDC. Få flere oplysninger på apple.com/covid19.Via Apple