Financial news

Anders har haft en chip i hånden i flere år: ‘Den kan ikke bruges til noget som helst’

By  | 

Via DR Penge

Succes i fremtiden?

Anders Høeg Nissen påpeger, at Danmark ikke har været klar til at modtage chip-teknologi. Og ifølge ham skal teknologien også udvides med flere funktioner, hvis den skal have en berettigelse i fremtiden.

– En chip vil godt kunne bruges i sundhedsmæssige sammenhænge til at tracke ting som sukkerindhold, medicin eller hormoner i blodet, men der skal lidt til. For folk, der bare skal på arbejde eller printe, giver chips i ure, kort eller armbånd mere mening, fordi de lettere kan udskiftes, siger han.

Spørger man fremtidsforsker og IT-ekspert Preben Mejer, findes der allerede mange alternativer, som vil udkonkurrere den type chip, som TUI eksempelvis tilbyder sine medarbejdere.

– Der er masser af måder, vi kan identificere personer på. For eksempel ansigtsgenkendelse og fingeraftryk. Og der er ikke nogle af de teknologier, der gør ondt. Derfor tror jeg ikke, de her chips bliver vanvittigt udbredt, siger han.

For radiovært på Digitalt på P1 og journalist på DR Viden, Esben Hardenberg, der fik chip-implantat tilbage i 2013, er håbet der stadig. Han tror på, at chippen vil vinde frem en dag og være mere end “et partytrick”:

– Den har indtil videre ikke levet op til de praktiske forventninger, men vi må se, hvad der sker. Jeg tror, at vi ”chippede” mennesker bliver en målgruppe, som virksomheder gerne vil satse på i fremtiden, siger Esben Hardenberg.Print Friendly, PDF & Email
READ ALSO  A Potential Game-Changer? The Details Behind The EU's Proposed Recovery Plan

Latest from finanz.dk