Enhedslisten via Facebook

Hvis Trumps likvidering af generalmajor Qassem Soleimani kunne få det iranske regime til at stoppe sine forbrydelser mod det iranske folk og støtten til terroraktioner i udlandet, så var der da i det mindste et formål med det. Men det tror vel end ikke Trump på.
Til gengæld medfører likvideringen umiddelbart en række negative og potentielt katastrofale konsekvenser:
– Den i forvejen sprængfarlige situation i området risikerer at komme helt ud af kontrol og eksplodere med uforudsigelige konsekvenser for hele verden.
– Grænsen for landes egenhændige likvidering af andre landes repræsentanter er sænket. Antallet af slyngler på den internationale scene er stort! Hvem bliver den næste: Erdogan, Putin, Xi Jinping,Trump?
– Likvideringen vil blive brugt til at oppiske nationalistiske holdninger i Iran og Irak og dermed gøre det vanskeligere for de folkelige bevægelser i disse lande at overvinde deres korrupte, udemokratiske og undertrykkende regimer.
Trumps udenrigspolitik er blevet kaldt ”uforudsigelige”. Måske er det mere præcist at sige, at han opfører sig som en pyroman med en æske tændstikker. Det så vi, da han i oktober gav Erdogan grønt lys til at invadere det kurdisk dominerede selvstyreområde i Rojava. Og det ser vi nu med denne likvidering – og det uanset hvor lidt sympati man kan have for den iranske generalmajor og det regime, han arbejdede for.

Afløser til dræbt iransk general har tidligere talt dunder mod Trump

Qassem Soleimanis’ vicekommandant er nu udvænt til at være hans efterfølger. Han vil fortsætte Soleimanis’ militære operationer i Mellemøsten med uformindsket styrke.


READ ALSO  The Biden Administration and the Mexican Border: Questions of Food Security, Drug Smuggling and Money Laundering