Via Skattestyrelsen

Skattestyrelsen åbnede fredag for borgernes årsopgørelser for indkomståret 2019. Det betyder selvfølgelig, at mange borgere har spørgsmål til, hvorfor deres økonomiske regnskab ser ud, som det gør. Derfor er Skattestyrelsen klar til at svare på borgernes spørgsmål hele weekenden på både Facebook, Twitter og chatfunktionen på skat.dk. 

– Det er vigtigt, at man tjekker årsopgørelsen og ser om tallene stemmer. I løbet af weekenden er telefonerne lukkede, men vi har folk på arbejde, som er klar til at svare på generelle spørgsmål via Facebook og Twitter. Man kan også løbende følge med på Skattestyrelsens Facebook-side, hvor vi vil vejlede om de emner, som vi ved, at borgerne interesserer sig for, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen svarer på spørgsmål på sociale medier både lørdag og søndag mellem kl. 9.00 og 18.00.

Se også: Årsopgørelsens vigtigste indtægter og fradrag

Hvor mange har tjekket deres årsopgørelser – følg med på Twitter

Skattestyrelsen offentliggør to gange om dagen tal for, hvor mange der har logget ind på TastSelv samt hvor mange gange årsopgørelserne er blevet vist. De to tal offentliggør Skattestyrelsen via @skattefar på Twitter lørdag, søndag og mandag hhv. kl. 9.15 og kl. 18.00. 

Se også: Bag om årsopgørelsen – fakta og tal

Få styr på fradragene med Skattestyrelsens fradragstest

For at gøre det lettere at finde ud af hvilke fradrag, man er berettiget til, har Skattestyrelsens igen i år en såkaldt fradragstest, som man kan tage på skat.dk. I testen stiller Skattestyrelsen nogle få og enkle spørgsmål og præsenterer herefter information om de fradrag, der kan være relevante for den enkelte.

READ ALSO  Tobak holder inflationen oppe i Danmark og EU

Fradragstesten kan findes på skat.dk/fradragstest

Skattestyrelsen tager telefoner fra mandag morgen

Skattestyrelsen åbner mandag morgen kl. 9.00 for telefonerne og er klar til både at besvare generelle og personlige spørgsmål. Og i lighed med andre år forventes det, at rigtig mange borgere har spørgsmål til deres årsopgørelser. I løbet af den første uge, hvor årsopgørelsen har åben, besvarede Skattestyrelsen sidste år omkring 70.000 telefonopkald.

– Vi holder selvfølgelig længere åbent på telefonerne, og vi har kaldt ekstra mandskab på arbejde, men interessen for at tale med os er stor, så der vil desværre stadig være borgere, der oplever ikke at kunne komme igennem til os på telefonerne. Min opfordring er derfor at vente et par dage eller en uges tid med at ringe til os, siger Karoline Klaksvig.

Skattestyrelsen sidder klar ved telefonerne mandag til fredag i næste uge fra kl. 09.00 – 18.00.

Skattestyrelsen

Skattestyrelsen blev etableret den 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Skattestyrelsens opgave er at sikre, at borgere og virksomheder betaler korrekte skatter og afgifter. Ved omtale, der vedrører perioden efter 1. juli 2018, vil det være faktuelt forkert at omtale Skattestyrelsen som SKAT. Læs mere om de syv nye styrelser på fra1til7.dk

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere og virksomheder, tlf.: 7222 181