Via Politiet

I retten erkendte manden flere gange om ugen at have haft andet seksuelt forhold end samleje med datteren i perioden, ligesom han erkendte at han udnyttede sin fysiske og psykiske overlegenhed qua pigens alder på gerningstidspunktet.

Anklager Tobias Engby forklarer: ”Manden, der har været varetægtsfængslet siden januar i år, lagde under retsmødet kortene på bordet og erkendte at have lokket datteren til at deltage, ligesom han fortalte hende, at han ville komme i fængsel, hvis hun sagde det til nogen.”

Manden blev på baggrund af sin erkendelse idømt 2 års ubetinget fængsel og et bolig- og besøgsforbud i 5 år. Han blev også dømt til at betale 50.000 kr. i erstatning til datteren.

Anklager Tobias Engby uddyber: ”På grund af sagens grovhed nedlagde Anklagemyndigheden påstand om et bolig- og besøgsforbud. Det betyder, at manden ikke uden politiets tilladelse må have besøg af børn under 18 år eller selv besøge personer, hvor der opholder sig børn under 18 år. Den påstand valgte retten at følge.”

Den 65-årige mand blev efter dommen fortsat varetægtsfængslet indtil afsoning. Manden modtog dommen på stedet, men kærede spørgsmålet om fortsat varetægtsfængsling til Landsretten.

For Sydøstjyllands Politi mødte anklager Tobias Engby.

 


READ ALSO  what powers will new UK tech regulator have?