Via Politiet

Røveriet fandt sted i august 2017 i en lejlighed på Nørregade i Aarhus C, hvor den 48-årige og den 33-årige var med i et selskab, der også inkluderede en 34-årig mand. Mændene havde været i byen sammen og sad nu sammen i lejligheden, hvor den 34-årige og den 48-årige pludseligt blev aggressive og truende overfor den 33-årige. 

De to mænd forlangte at få den 33-åriges mobiltelefon og hævekort, og han fik blandt andet et slag i ansigtet. Den 34-årige truede med en kniv, som han ramte den 33-årige i hånden med. Da den 33-årige forsøgte at flygte, løb mændene efter ham og hev ham ned fra den port, han forsøgte at klatre over. Herefter sparkede og slog den 34-årige ham flere gange. Den 33-årige slap dog fra overfaldet uden alvorlige skader. 

 

34-årig anholdt kort efter

Efter overfaldet kontaktede den 33-årige politiet, og da han kendte identiteten på den 34-årige, fik politiet hurtigt fat i den ene gerningsmand. Han blev sidste år idømt fængsel i et år og tre måneder. I forbindelse med afhøringerne af den 34-årige kom navnet på den 48-årige medgerningsmand frem. Han blev derfor også sigtet for røveriet, som han altså nu har fået dom for. 

I retten blev den 48-årige udover røveriet også dømt for at have medvirket til overfaldet, da den 33-årige forsøgte at flygte. 

”Selvom den tiltalte ikke deltog fysisk i overfaldet, fandt retten ham alligevel skyldig i medvirken til overfaldet, fordi han så på og ikke greb ind undervejs. Jeg havde anmodet, at den 48-årige blev udvist, men overordnet set er jeg tilfreds med, at han fik en længere ubetinget fængselsstraf for sin anpart i røveriet, ” siger specialanklager Jan Østergaard. 

READ ALSO  Eurostar warns of 'risk to survival' without government help

Den 48-årige nægtede sig skyldig. Han modtog dommen.

 

Pressekontakt

Specialanklager Jan Østergaard, tlf. 5146 3837