Via Politiet

En 38-årig mand, litauisk statsborger, fik tirsdag en straksdom ved Retten i Sønderborg på fire måneders ubetinget fængsel samt udvisning af Danmark med et indrejseforbud på seks år for tyveri.

Den 38-årige har erkendt tyveri af i alt 18 dyre designercykler samt et Segway-løbehjul.

Den samlede værdi af kosterne er p.t. ukendt. Men syv af cyklerne var efterlyst i forbindelse med tyverier i København og i Storkøbenhavn i begyndelsen af juni måned, og den samlede værdi for disse koster alene er 128.400 kroner.

 

Anholdt i Polen

Den litauiske mand blev anholdt den 7. juni af polsk politi i Giby i det østlige Polen nær grænsen til Litauen med kosterne i en personbil. Han blev ved et grundlovsforhør den 12. juni varetægtsfængslet in absentia og sad varetægtsfængslet i Polen, ind til han blev udleveret til Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi den 9. september.

Den 38-årige blev sendt til afsoning umiddelbart efter dommen.

I sager, hvor der er tale om indbrud eller tyverier begået i Danmark, og hvor den mistænkte anholdes i udlandet, varetager Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) hos Syd- og Sønderjyllands Politi opgaven på vegne af dansk politi med hensyn til hjemtagelsen af den mistænkte, den videre efterforskning samt udformning af anklageskrift, inden sagen til sidst kommer for retten.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.


READ ALSO  New ‘living pension’ standards needed to help low to middle earners, says report