Via Politiet

MØN: Hampplanter og gevær

Politiet var fredag klokken 10.03 på patrulje ved en ejendom på Møn, hvor de bemærkede, at der stod flere hampplanter synligt fremme. Adressen blev derfor ransaget, og der blev fundet i alt 11 hampplanter i haven og seks tørrede planter på loftet. Herudover blev et luftgevær beslaglagt. En 45-årig mand blev derfor sigtet for at overtræde både våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

 

SLAGELSE: Nægtede at oplyse sit navn

Politiet fik fredag klokken 16.14 en anmeldelse om, at der gik en mand rundt og opførte sig truende i en dagligvarebutik. Han nægtede at forlade stedet, selvom han var blevet bortvist. Da politiet ankom, ønskede han ikke at oplyse sit navn, og han blev derfor kortvarigt anholdt klokken 16.28 og sigtet for at overtræde retsplejeloven. Han blev løsladt igen klokken 16.35. Det var en 21-årig mand fra Slagelse.

 

RØDBY: Havde kniv og peberspray i bilen

Fredag klokken 18.05 blev en bil med to personer standset ved indrejsekontrollen i Rødby. Her viste det sig, at der i bilen lå en ulovlig kniv og en peberspray. En 39-årig mand fra udlandet blev derfor anholdt og sigtet for at overtræde både våbenloven og knivloven. Han blev kørt til Storstrøms Fængsel, og blev lørdag udvist af Danmark med et indrejseforbud i to år.

 

SLAGELSE: Salg af stoffer

Politiet standsede fredag klokken 21.45 en bil på Mariendalsvej i Slagelse i en rutinemæssig kontrol. Her bemærkede de, at føreren – en 20-årig mand fra Slagelse – virkede nervøs, og det viste sig, at der i bilen lå en pose med 15 klumper hash og en telefon, der var blevet brugt til at aftale et salg af stoffer. Den 20-årige blev derfor anholdt klokken 21.48 og sigtet for salg af euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 22.25.

 

NAKSKOV: Indbrudstyv anholdt

En 19-årig mand fra Nakskov blev anholdt søndag klokken 20.13 og sigtet for at begå et indbrud i en lejlighed i Nakskov i slutningen af august. Ved indbruddet blev der stjålet 2.100 kroner i kontanter. Det var blandt andet forklaringer fra flere vidner, der fik ledt politiet frem til den 19-årige mand. Han blev løsladt igen klokken 21.05.

READ ALSO  Global ad market decline in 2020 is double that of the Great Recession

 

VORDINGBORG: Mand og kvinde i slagsmål

Lørdag formiddag klokken 10.37 måtte et par politibetjente rykke ud til Svend Gønges Torv i Præstø, hvor en mand og en kvinde var kommet op at slås. Forbipasserende, der havde forsøgt at lægge sig imellem, blev truet af manden, der var temmelig beruset. Det var kvinden nu også, og da betjentene kom, blev de begge anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Det drejer sig om en mand på 49 år fra Vordingborg og en kvinde på 43 år fra Præstø, som begge blev kørt til afkøling i detentionen på Næstved politistation.

 

FAXE LADEPLADS: 40-årig viftede med stor hammer

Politiet fik lørdag klokken 13.18 en anmeldelse om, at en fuld 40-årig mand gik rundt på Toldbodvej i Faxe Ladeplads og viftede med en stor hammer og nogle knojern. Kort efter fandt politiet manden, som dog ikke længere havde hverken hammer eller knojern på sig. Senere fandt politiet dog hammeren på mandens bopæl, og han blev anholdt og sigtet efter våbenloven.

 

SLAGELSE: Ville slås

Politiet sigtede natten til søndag klokken 2.50 en 24-årig mand fra Slagelse efter restaurationsloven, da han “indledte sig i slagsmål”, som det hedder på politi-lingo. Det skete i Langes Gård i Slagelse, og den 24-årige er bosat i byen.

 

SLAGELSE: Store pupiller

En 19-årig mand fra Dianalund havde noget svært ved at forklare sine unormalt store pupiller, da to politibetjente klokken 0.20 natten til lørdag traf ham på et offentligt toilet på Schweizerpladsen i Slagelse. Det viste sig da også, at han havde kokain på sig, og derfor blev han sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING F: Råbte højt med hash på lommen

En 19-årig mand fra Næstved opførte sig temmelig aggressivt og højtråbende, da han klokken 02.40 natten til lørdag gik rundt i Søndergade i Nykøbing F. Derfor blev han anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Ved den efterfølgende visitation fandt politiet desuden hash på ham, så derfor blev han også sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

READ ALSO  S&P 500 to swallow Tesla in one gulp; shares surge

 

DIANALUND: Kvinde sigtet for brandstiftelse

Søndag klokken 22.38 opstod der brand i et rækkehus på Lundtoftevej i Dianalund. Ilden var ved at sprede sig til nabohusene, og flere personer måtte evakueres, mens slukningen af branden stod på. Ingen kom heldigvis noget til. Politiet har imidlertid mistanke om, at branden kan være påsat, og en 44-årig kvinde er anholdt og sigtet for brandstiftelse. Hun fremstilles senere i dag i grundlovsforhør.

 

NYKØBING: 53-årig optrådte truende

Politiet blev søndag klokken 8.46 kaldt til
Meny i Toldbodgade i Nykøbing, hvor en kunde havde været truende over for en medarbejder, der sad ved kassen. Kunden havde blandt andet truet med “at smadre hende”. Gerningsmanden var forsvundet fra stedet, men overvågningsbillederne gav et fingerpeg om hans identitet. Politiet anholdt klokken 9.47 en 53-årig mand, der opholdt sig i en lejlighed i byen, og han blev sigtet for trusler på livet og taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt. Den 53-årige blev løsladt efter afhøring. Den 53-årige dukkede imidlertid op igen på banegården i Nykøbing, hvor han klokken 20.14 var gerådet i klammeri med en anden mand. Denne gang blev den 53-årige sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

 

INDBRUD

 

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Haslev Bøgeparken Hus Torsdag klokken 19.0 – fredag klokken 9.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Karise Solagervej Hus Fredag klokken 23.30 – lørdag klokken 8.00 Smykker
Nakskov Vestmosevej Hus Lørdag klokken 21.00 – søndag klokken 9.00 Ikke umiddelbart stjålet noget
Nakskov Vestmosevej Hus Lørdag klokken 13.00 – søndag klokken 13.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Næstved Chr. Winthers Vej Hus Fredag klokken1 6.00 – lørdag klokken 21.45 Ikke umiddelbart stjålet noget
Rønnede Rørsangervej, Kongsted Hus Mandag klokken 10.00 – fredag klokken 14.45 Smykker og kontanter
Sorø Sunesvej Lejlighed Søndag klokken 11.00-19.15 Kontanter
READ ALSO  Philip Green profile: from 'zero to hero' and back again

 

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

 

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Eskilstrup Nykøbingvej ved Højmøllen Søndag klokken 13.40-20.15 ATK 2133 51 70 km/t 105 km/t Seks klip
Guldborg Guldborgvej Lørdag klokken 13.40-20.15 ATK –
bestilt færdselskontrol
481 47 50 km/t 89 km/t Seks klip og en betinget frakendelse
Korsør Vestmotorvejen Lørdag klokken 7.03-13.05 ATK 8615 734 110 km/t 170 km/t Otte klip og tre betingede frakendelser
Korsør Vestmotorvejen Søndag klokken 6.56-13.00 ATK 5923 510 110 km/t 172 km/t 21 klip og tre betingede frakendelser

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på

politiets hjemmeside
.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

 

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Faxe Køgevej Søndag klokken 20.15 33-årig mand fra Faxe Ladeplads Narkokørsel
Faxe Ladeplads Faxevej Lørdag klokken 21.15 46-årig mand fra Faxe Ladeplads Spirituskørsel og narkokørsel
Fjenneslev Grønagervej Søndag klokken 18.21 25-årig mand fra Ringsted Spirituskørsel. Den 25-årige blev også sigtet for at forvolde fare for andre, efter tilsyneladende at have forsøgt at ramme en mand, der gik ved vejen. Hans bil blev beslaglagt på baggrund af sagen.
Fjenneslev Kløvervænget Søndag klokken 18.21 39-årig mand fra Fjenneslev Spirituskørsel
Fuglebjerg Petersmindevej Fredag klokken 19.29 28-årig mand fra Slagelse Narkokørsel. Den 28-årige havde 35,9 gram hash og 4,8 gram skunk med sig og blev derfor også sigtet for salg af stoffer
Haslev Køgevej Fredag klokken 13.00 67-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Næstved Grønnegade Søndag klokken 3.25 32-årig mand fra Måløv Spirituskørsel
Slagelse Rosenkildevej Mandag klokken 1.45 39-årig mand fra Høng Spirituskørsel
Slagelse Sorøvej Søndag klokken 3.32 39-årig mand fra Sorø Spirituskørsel
Stubbekøbing Jernbanestien Lørdag klokken 17.45 16-årig fyr fra Stubbekøbing Spirituskørsel på knallert. Den 16-årige kørte uden styrthjelm, og knallerten var ikke forsikret
Vordingborg Ugledigevej Lørdag klokken 12.46 22-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel, narkokørsel og kørsel uden førerret