News

26-årig mand tiltalt for indsmugling af ketamin

By  | 

Via Politiet

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 26-årig mand i en sag om indsmugling af 1.988 gram ketamin – et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb, og som også kan misbruges som rusmiddel.
 
Sagen bliver behandlet ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg mandag den 9. september klokken 09.00.
 
Den 26-årige mand blev anholdt den 25. maj ved Kruså Grænse af betjente fra UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Den 26-årige befandt sig i en bus, der kom fra Hamborg. Og i forbindelse med en kontrol i samarbejde med Toldstyrelsen af passagerer og bagage blev stoffet fundet i en taske, som efter politiets opfattelse tilhører manden.
 
Den 26-årige nægter sig skyldig.
 
Manden har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.
 
Den 26-årige er tiltalt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf.
 
Anklageskriftet blev udfærdiget den 2. juli.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

READ ALSO  Dagens tegning fra Dilbert


Print Friendly, PDF & Email

Hold dit netværk orienteret