Via Politiet

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst tiltale mod en 26-årig mand i en sag om indsmugling af 1.988 gram ketamin – et bedøvelsesmiddel, der anvendes ved kirurgiske indgreb, og som også kan misbruges som rusmiddel.
 
Sagen bliver behandlet ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg mandag den 9. september klokken 09.00.
 
Den 26-årige mand blev anholdt den 25. maj ved Kruså Grænse af betjente fra UKA Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Den 26-årige befandt sig i en bus, der kom fra Hamborg. Og i forbindelse med en kontrol i samarbejde med Toldstyrelsen af passagerer og bagage blev stoffet fundet i en taske, som efter politiets opfattelse tilhører manden.
 
Den 26-årige nægter sig skyldig.
 
Manden har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen.
 
Den 26-årige er tiltalt for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf.
 
Anklageskriftet blev udfærdiget den 2. juli.
 
Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

READ ALSO  General Motors asks court to reinstate racketeering case against Fiat Chrysler