Via Venstre

Denne gamle sandhed gælder fortsat, men Socialdemokratiet er sluppet afsted med at foreslå en masse skattestigninger, der vil tynge erhvervslivet fremfor at vise vej til, hvordan vi som land kan få et endnu mere blomstrende erhvervsliv.

S er også imod, når det gælder om at gøre det nemmere for danske virksomheder at ansætte kvalificeret arbejdskraft i en situation med rekordhøj beskæftigelse. Det sker i misforstået hensyn til fagbevægelsen. Men opsvinget kan smadres, hvis virksomhederne ikke kan rekruttere veluddannede udenlandske medarbejdere.

Men i Venstre er vi konkrete. For at få råd til vores velfærdsløfte på 69 mia. kr. til mere og bedre velfærd frem mod 2025, bliver vi netop nødt til at styrke erhvervslivet. For det er de private arbejdspladser, der er afgørende for vores velfærd.

I dag har Venstre præsenteret 17 initiativer, som vil styrke dansk erhvervsliv:

  • Vi vil videreføre vores skattestop og byrdestop, så virksomhederne ikke pålægges nye byrder, der kan forringe konkurrenceevnen. Vi vil stoppe EU-overimplementering og bruge 300 mio. kr. om året på at sænke eller fjerne erhvervsskatter og afgifter.
  • Vi vil styrke ordningen for medarbejderaktier, som ikke mindst er til gavn for nye mindre virksomheder, og vi vil gøre det mere gunstigt at investere i iværksættere. Vi vil forhøje aktiesparekontoen, så vi gør den danske børskultur stærkere og får flere virksomheder til at notere sig i Danmark.
  • Vi vil også være førende på deleøkonomi, øge forskningen i grøn teknologi og hjælpe danske virksomheder med at arbejde strategisk med verdensmålene, så de kan blive et konkurrenceparameter.

Det går godt i Danmark. Men der er ingen garantier for, at det fortsætter. Med røde eksperimenter vil velstanden komme i fare.

READ ALSO  EU says it will seek 'clarification' from Pfizer after further Covid-19 vaccine delays