Via Integrationsministeriet

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye udtaler:

Tillykke til de 1.957 prøvedeltagere, der nu er et vigtigt skridt nærmere statsborgerskab. Jeg er altid glad, når indvandrere er blevet så glade for vores land, at de også vil kalde sig danske. Det betyder ikke, at man skal glemme sine rødder. Min far var selv flygtning fra Etiopien. Jeg plejer derfor at sige, at jeg er halv afrikaner og 100 % dansker. Det giver måske ikke mening rent matematisk. Men nationalt tilhørsforhold er ikke procentregning. Det handler om samhørighed med resten af befolkningen, loyalitet over for Danmark og dermed om følelser. Det gør heller ikke mig selv mindre dansk, at jeg aldrig glemmer min fars hjemland.”

Baggrund og analyse

Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) har udarbejdet spørgsmålene, der er formuleret på et alment dansk og på en måde, der ligger tæt op ad det læremateriale, som danner grundlag for prøven.

SIRI har som ved de forudgående prøveterminer analyseret spørgsmålene i den afholdte Indfødsretsprøve. Analysen viser, at Indfødsretsprøven har en tilfredsstillende kvalitet.

Hent analysen (pdf) (nyt vindue)

Hent bilag 1 til analysen (pdf) (nyt vindue)

Hent bilag 2 til analysen (pdf) (nyt vindue)

Efter Indfødsretsprøven i november 2019 har SIRI styrket kvalitetssikringen af prøven bl.a. med et udvidet review og faktatjek.

Der vil desuden blive etableret et eksternt panel af uvildige eksperter, der fremover skal være med til at sikre kvaliteten af Indfødsretsprøven og bistå ved en kommende opdatering af det læremateriale, som spørgsmålene i Indfødsretsprøven er baseret på.

Ekspertpanelet forventes etableret forud for næste indfødsretsprøve, der afholdes i november 2020.

Indfødsretsprøven bliver afholdt to gange om året.

READ ALSO  Aftagende fald på årsbasis

Indfødsretsprøven af 2015 blev etableret med aftalen af 5. oktober 2015 om indfødsret mellem den daværende Venstre-regering og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Det er som udgangspunkt en betingelse for at blive dansk statsborger, at ansøgeren bl.a. består Indfødsretsprøven og dermed dokumenterer kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie.

Hent Indfødsretsprøven

Hent retteark til Indfødsretsprøven

Læs mere om Indfødsretsprøven

Yderligere oplysninger

Presseansvarlig Jesper W. Larsen, Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI), tlf. 7214 2100  • bitcoinBitcoin (BTC) $ 37,319.00
  • ethereumEthereum (ETH) $ 1,209.93
  • tetherTether (USDT) $ 0.998453
  • litecoinLitecoin (LTC) $ 145.80
  • bitcoin-cashBitcoin Cash (BCH) $ 492.18